Spaghete cu sos verde
PrinteazaO reteta de spaghete cu sos verde si miez de nuca, busuioc, usturoi, sare, ulei de rapita si cascaval.
- 50 g miez de nucă
- 2 legături busuioc
- 4 căţei de usturoi
- sare
- 8 linguri ulei (eventual de rapiţă)
- 125 g caşcaval
- 400 g spaghete
Mod de preparare:
Se toacă mare miezul de nucă. Se spală busuiocul şi se rup frunzele. Usturoiul, curăţat, se pasează împreună cu frunzele de busuioc şi cu miezul de nucă tocat, apoi, cu ajutorul mixerului, se freacă împreună cu o linguriţă de sare, uleiul şi caşcavalul ras, până se obţine o pastă consistentă.
Pasta se dă la frigider până în momentul folosirii. Separat, se fierb pas- teleîn apă puţin sărată, apoi se scurg şi se trec printr-un jet de apă rece.
Se lasă să se scurgă bine. Spaghetele se amestecă împreună cu sosul de verdeaţă, apoi se servesc în farfurii a- dânci, presărându-le cu frunze de busuioc proaspăt.
Poftă bună!