Spaghete cu spanac si sos pesto de nuci
PrinteazaSpaghete cu spanac si sos pesto de nuci din: spaghete, patrunjel, spanac, usturoi, nuci, parmezan, ulei, sare.
- 400 g spaghete
- 100 g frunze de spanac
- 1 legătură pătrunjel
- 2 căţei de usturoi
- 100 g nuci
- 100 g parmezan ras
- 90 ml ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet.
Pentru sosul pesto, se spală pătrunjelul şi se toacă mărunt. Usturoiul se curăţă şi se toacă. Se amestecă cu mixerul pătrunjelul, usturoiul şi miezul de nucă, apoi se adaugă parmezanul, 80 ml de ulei de măsline şi sare.
In restul de ulei de măsline se călesc puţin frunzele de spanac, se amestecă şi spaghetele şi se iau de pe foc. Se serveşte cu sosul pesto din nuci.
Pofta buna!