Spaghete cu ton si ardei

Printeaza

Spaghete cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton, ou, spaghete, parmezan, paine.

Ingrediente:Spaghete cu ton si ardei

  • 1 ceapa mica (maruntita)
  • 1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii)
  • 2 linguri ulei
  • 400 g tomate maruntite din conserva
  • 2 lingurita oregano uscat
  • 4 linguri ketchup
  • 400 g ton
  • 1 ou
  • 350 g spaghete
  • 25 g parmezan
  • 50 g paine

 

Mod de preparare:

Găteşti ceapa cu ardeiul într-o tigaie, cu jumătate din cantitatea de ulei, până se înmoaie, dar fără să se coloreze. Adaugi roşiile, oregano, 3 linguri de apă şi ar­deiul şi acoperi, lăsându-le la fiert pentru 10 minute, lei tigaia de pe foc, adaugi ketchupul, asezonezi şi treci amestecul prin blender.

Cât timp faci sosul, tai tonul şi pâinea în bucăţi mici, adaugi cea­laltă linguriţă de oregano, pui sare şi treci prin blender. Adaugi un ou, cât să lege compoziţia şi formezi biluţele.

Pui restul de ulei într-o tigaie curată şi prăjeşti biluţefele de ton, pe toate părţile, până îşi schimbă culoarea.

Pui bilele peste sos, le pui pe foc şi le laşi la foc mic, câteva minute. Intre timp, fierbi spaghetele într-o oală, apooi le scurgi de apă şi le aşezi pe o farfurie. Peste ele adaugi bilele de ton cu sos şi presari pentru servvire, parmezan ras.

Spaghete cu ton si ardei

Spaghete cu ton si ardei

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Nu am mai pus pana acum ton in spaghete

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.