Spaghete cu ton si ardei
PrinteazaSpaghete cu ton si ardei din: ceapa, ardei, ulei, tomate, oregano, ketchup, ton, ou, spaghete, parmezan, paine.
- 1 ceapa mica (maruntita)
- 1 ardei rosu (fara seminte si taiat fasii)
- 2 linguri ulei
- 400 g tomate maruntite din conserva
- 2 lingurita oregano uscat
- 4 linguri ketchup
- 400 g ton
- 1 ou
- 350 g spaghete
- 25 g parmezan
- 50 g paine
Mod de preparare:
Găteşti ceapa cu ardeiul într-o tigaie, cu jumătate din cantitatea de ulei, până se înmoaie, dar fără să se coloreze. Adaugi roşiile, oregano, 3 linguri de apă şi ardeiul şi acoperi, lăsându-le la fiert pentru 10 minute, lei tigaia de pe foc, adaugi ketchupul, asezonezi şi treci amestecul prin blender.
Cât timp faci sosul, tai tonul şi pâinea în bucăţi mici, adaugi cealaltă linguriţă de oregano, pui sare şi treci prin blender. Adaugi un ou, cât să lege compoziţia şi formezi biluţele.
Pui restul de ulei într-o tigaie curată şi prăjeşti biluţefele de ton, pe toate părţile, până îşi schimbă culoarea.
Pui bilele peste sos, le pui pe foc şi le laşi la foc mic, câteva minute. Intre timp, fierbi spaghetele într-o oală, apooi le scurgi de apă şi le aşezi pe o farfurie. Peste ele adaugi bilele de ton cu sos şi presari pentru servvire, parmezan ras.
Spaghete cu ton si ardei
Pofta buna!
Nu am mai pus pana acum ton in spaghete