Spaghete cu ton si rosii cherry
PrinteazaSpaghete cu ton si rosii cherry din: ceapa, ulei de masline, ton in ulei, rosii cherry, capere, masline, busuioc, spaghete, sare, piper.
- 2 cepe
- 4 linguri ulei de masline
- 240 g ton in ulei (bucata intreaga)
- 350 g rosii cherry
- 2 linguri capere (scurse bine de zeama)
- 4 linguri masline negre fara samburi, tocate
- 2-3 fire de busuioc
- 500 g spaghete
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curata si se toaca ceapa. Se incinge uleiul intr-o tigaie adanca si se caleste ceapa pana ec devine translucida. Intre timp se scruge bine tonul de ulei si se faramiteaza cu 2 furculite. Se spala rosii, se sterg si se taie felii. In vasul cu ceapa se adauga tonul, caperele, măslinele şi roşiile; se încălzesc puţin împreună.
Intr-o oală încăpătoare, se pune la fiert o cantitate mare de apă cu sare. Se adaugă spaghetele şi se fierb al dente. Se scurg şi se păstrează puţină apă de la fiert. Se adaugă în tigaie, cu spaghetele. Se amestecă uşor şi se presară frunze de busuioc. Se sărează, se piperează şi se servesc imediat.
Spaghete cu ton si rosii cherry
Pofta buna!