Spaghete cu ton si sos tomat
PrinteazaO reteta de spaghete cu ton in suc propriu si sare, piper, ceapa rosie, zeama de lamaie, rosii in bulion, ulei de masline, usturoi, cimbru, busuioc si capere.
- 200 g spaghete subtiri
- 2 conserve ton in suc propriu
- sare
- piper
- o ceapa rosie
- zeama de lamaie
- o cutie rosii in bulion
- 2 linguri ulei de masline
- 1-2 catei de usturoi
- cimbru verde sau uscat
- busuioc verde
- 50 g capere
Mod de preparare:
Spaghetele se pun la fiert, conform instrucţiunilor de pe cutie, în apă cu puţin ulei şi un praf de sare. După ce s-au fiert, se fcot din apă şi se lasă în apă rece câteva minute. După aceea, se lasă să se scurgă într-o sită.
Se taie ceapa roşie solzişori, usturoiul se zdrobeşte şi se amestecă cu uleiul de măsline, sare, piper, cirrnbru, busuioc şi o linguriţă de zahăr şi se pun să fiarbă până scade la jumătate.
Se scot bucăţile de ton din conservă, se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă câteva minute să se scurgă. Se pun spaghetele într-un bol, se aşază bucăţile de ton şi deasupra se toarnă sosul de roşii. Se ornează cu capere, cimbru şi busuioc verde.
Poftă bună!