Spaghete la cuptor cu carne
PrinteazaSpaghete la cuptor cu carne din: ceapa, ulei, usturoi, carne tocata, bulion, rosii decojite, oregano, busuioc, spaghete, sare, piper, cascaval.
- 1 ceapa
- 3 linguri ulei
- 2 catei de usturoi
- 400 g carne tocata
- 2 linguri bulion
- 1 conserva rosii decojite (450 g)
- 2 lingurite oregano sau busuioc, uscate
- 400 g spaghete
- sare
- piper
- 125 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se curata si se toaca ceapa; se caleste in 2 linguri de ulei. Se adauga usturoiul to-cat si se prajesc putin impreuna. Apoi se adauga carnea si se prajeste amestecand, pana cand se faramiteaza.
Apoi se adauga bulionul si rosiile decojite, se amesteca si se adauga verdeturile. Se acopera vasul cu un capac $i se lasa sa se inabuse timp de cca 20 min.
Spaghetele se pun la fiert in apa clocotita cu sare; se lasa sa se fiarba circa 7 minute.
Apoi se scurg, se trec prin jet de apa rece si se lasa din nou sa se scurga. Se unge forma de sufleu. Pe fund se repartizeaza 1/2 din cantitatea de spaghete.
Deasupra se asaza compozitia de carne si deasupra restul de spaghete; se presara un strat uniform de cascaval ras.
Se coace in cuptorul incins la 180 C circa 20 de minute. Se scoate din cuptor si se presara verdeturi proaspete.
Spaghete la cuptor cu carne
Pofta buna!