Spaghete de castraveti gratinate
PrinteazaSpaghete de castraveti gratinate din: castraveti, ceapa, lamaie, galbenus, unt, vin,, smantana, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 2 castraveti
- 3 cepe mici (de arpagic)
- 1 lamaie
- 4 galbenusuri
- 150 ml vin alb sec
- 50 ml smantana
- 125 g unt
- 50 g cascaval ras
- 1 legatura codite de ceapa verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taiati castravetii la ambele capete si scobiti-i cu o lingurita ingusta, indepartand miezul de sus in jos.
Taiati-i apoi fasii pe lung (spaghete) cat se poate de subtiri, opariti-i 30 de secunde, lasati-i sa se raceasca si sa se scurga bine.
Curatati cepele, tocati-le marunt, puneti-le intr-o tigaie impreuna cu vinul alb si lasati-le sa fiarba si sa scada pana ce nu mai raman decat doua linguri de zeama.
Adaugati smantana, luati tigaia de pe foc, incorporati untul cate-o bucatica, amestecand cu telul, si turnati compozitia in patru forme mici, rezistente la foc.
Intr-un castron asezat pe baie de apa, bateti galbenusurile cu zeama de lamaie pana ce devin cremoase.
Sarati, piperati, adaugati cascavalul ras si jumatate din coditele de ceapa taiate marunt si turnati amestecul astfel preparat peste castraveti.
Dati-i cateva minute la cuptor sub gril , presarati deasupra coditele de ceapa ramase si serviti-i imediat.
Pofta buna!