Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok
PrinteazaO reteta delicioasa de Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok din: spaghete de soia, cozi de creveti, calamari, ou, ceapa, morcov, boabe de mazare, varza, ulei de masline extravirgin, supa concentrata de legume, patrunjel, sare si piper.
- 350 g spaghete de soia
- 10 cozi de creveţi
- 4 calamari mici (proaspeţi)
- 1 ou
- 1 ceapă mică
- 1 morcov
- 80 g boabe de mazăre (proaspătă)
- 80 g varză (partea din mijloc)
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 100 ml supă concentrată de legume
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curata cozile de creveti. Elimină tubul alb din interior şi pelicula închisă la culoare de la calamari, apoi spală-i foarte bine sub jet de apă. Taie-i rondele subţiri. Bate oul cu puţină sare şi piper şi prepară o omletă mică.
Spală şi curăţă legumele şi taie-le julien, foarte fin. Toacă ceapa şi pune-o în wokul încins cu puţin ulei; adaugă boabele de mazăre, căleşte-le rapid şi, după circa 2 minute, adaugă celelalte legume. Pune sare şi piper, după gust, apoi stropeşte-le cu puţină apă clocotită. La sfârşit, adaugă creveţii şi rondelele de calamari şi presară pătrunjel tocat.
Fierbe spaghetele de soia în 1,5 l apă în care ai pus supa concentrată de legume. Scurge-le, apoi pune-le în wok, peste celelalte ingrediente. Presară pătrunjel tocat şi ţine-le pe foc, amestecând continuu, până când scade tot lichidul. Adaugă omleta tăiată fâşii şi serveşte. Dacă ai un platou termorezistent, poţi pune preparatul el şi să-1 dai la cuptor câteva minute înainte de a-l aduce la masă.
Spaghete de soia cu peşte şi legume preparate la wok
Pofta buna!