Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
PrinteazaSpaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă din: spaghete, aripioare, oua ceapa, ardei gras, rosii, marar, ulei, sare piper.
- 200 g spaghete din orez
- 6 aripioare de pui
- 2 ouă
- 1 ceapă
- 2 ardei graşi roşii
- roşii
- 1 legătură mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbi spaghetele în apă clocotită cu sare timp de 10 minute, le treci sub un jet de apă rece le laşi într-o strecurătoare să se scurgă. Speli apoi aripioarele, le tai în jumătate, le treci prin ou bătut şi le rumeneşti ulei. Când sunt gata le dai fierbinţi prin mărar tocat.
Pregăteşi apoi sosul: cureţi ceapa, ardeii şi roşiile, tai mărunt şi ardeii şi dai roşiile pe râzătoare. Căleşti puţin ceapa cu ardeiul, apoi adaugi apă puţin câte puţin până se înmoaie ardeiul.
Pui roşiile date pe râzătoare, potriveşti de sare şi piper şi laşi sosul să fiarba la foc mic încă 10 minute. Ai grijă să amesteci din când în când să nu se prindă de tigaie. Aşezi apoi spaghetele pe un platou, torni în mijloc, pui şi aripioarele rumenite şi le aduci la masă.
Spaghete din orez cu sos de ardei şi aripioare cu verdeaţă
Poftă bună!