Spaghete cu dovleac, ciuperci si mazare
PrinteazaSpaghete cu dovleac, ciuperci si mazare din: linte roşie, supă limpede de legume, ulei de măsline, ceapă roşie, usturoi, dovleac turcesc, ciuperci, ardei roşu, sos gros de roşii, pastă de roşii deshidratate, spaghete, mazăre congelată.
Ingrediente:
- 150 g linte roşie
- 800 ml supă limpede de legume
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 ceapă roşie, tocată
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 500 g dovleac turcesc, tăiat bucăţi
- 1 ardei roşu, tăiat bucăţi
- 100 g ciuperci, tăiate felii
- 500 g sos gros de roşii
- 1 lingură sos picant-opţional
- 1 lingură pastă de roşii deshidratate
- 250 g spaghete
- 100 g mazăre congelată
Mod de preparare:
Intr-un vas pe foc pune lintea cu 400 ml supă şi lasă să fiarbă la foc mic cu vasul acoperit cu capac 15 min, până când se pătrunde.
Intr-un vas larg încinge uleiul şi sotează ceapa câteva minute, până când se înmoaie.
Adaugă usturoiul şi dovleacul şi prăjeştejj min, apoi adaugă ardeiul şi prăjeşte 2 min.
Adaugă îiupercile, sosul de roşii, sosul picant şi supa rămasă. Potriveşte gustul de sare şi piper şi lasă să fiarbă înăbuşit 10 min.
Intre timp, fierbe spaghetele în apă cu sare conform instrucţiunilor înscrise pe ambalaj.
Adaugă lintea fiartă în sosul de legume.
Mărunţeşte în tocătorul electric jumătate din sosul de legume pentru a obţine o pastă omogenă.
Adaugă pasta din nou în sos împreună cu mazărea şi încălzeşte uniform.
Scurge spaghetele de lichid, combină cu sosul şi serveşte.
Spaghete cu dovleac, ciuperci si mazare
Pofta buna!