Spaghete dulci
PrinteazaSpaghete dulci din: spaghete, mandarine, alune de padure, pricomigdale, frisca, apa, ciocolata neagra, unt, zahar pudra, esenta de rom, zahar vaniliat, sare.
- 500 g spaghete
- 500 g mandarine
- 200 g alune de padure
- 200 g pricomigdale
- 125 ml frisca
- 125 ml apa
- 225 g ciocolata neagra
- 30 g unt
- o lingura cu zahar pudra
- o lingurita cu esenta de rom
- un pliculet zahar vanilat
- sare
Mod de preparare:
Alunele de pădure se pun într-o tavă şi se prăjesc în cuptor până încep să devină maronii.
Apa se pune la fiert împreună cu frişca lichidă, zahărul vanilinat şi zahărul pudră.
Când au început să fiarbă se micşorează flacăra, se adaugă ciocolata tăiată mărunt şi se amestecă bine cu o lingură până când se topeşte.
Se ia sosul de pe foc, se adaugă esenţa de rom, puţină sare şi untul, se amestecă şi se păstrează la cald.
Spaghetele se fierb în apă cu puţină sare, se trec sub un jet de apă rece, se scurg şi se pun pe platouri.
Se toarnă deasupra sosul de ciocolată, se presară pricomigdalele tăiate bucăţi mici sau sfărâmate şi felii de mandarine.
Alunele de pădure se toacă mărunt, se presară peste sos şi spaghete şi se serveşte totul imediat.
Esenta de rom poate face sosul sa se taie, deci nu este obligatorie.
Spaghete dulci
Pofta buna!