Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

Printeaza

O reteta delicioasa de spaghete cu: usturoi, ulei de masline, fenicul, rosii, busuioc, otet balsamic, ricotta.

Ingrediente:Spaghete_cu_fenicul_ricotta_si_rosii

  • 3 căţei de usturoi, tăiaţi în felii
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 bulbi mari de fenicul (sau 4 mici), tăiaţi in felii subţiri
  • 6 roşii prună, curăţate de seminţe, tăiate în bucăţele
  • frunzele de la o legătură mică de busuioc, tăiate
  • 2 linguri de oţet balsamic
  • 300g de spaghete
  • 100g de ricotta degresată

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie, se adaugă usturoiul, apoi feliile de fenicul; se asezonează şi se prăjesc timp de 10 minute, până devin moi şi aurii la culoare.

Roşiile, busuiocul şi oţetul se amestecă într-un bol şi se asezonează.

Spaghetele se fierb conform indicaţiilor de pe pachet.

Se scurg, se amestecă împreună cu salata de roşii şi cu feliile prăjite de fenicul.

Se presară ricotta.

Spaghete cu fenicul, ricotta şi roşii

Spaghete_cu_fenicul_ricotta_si_rosii

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

 

Reteta zilei: Spaghete cu fenicul si mazare

Spaghete cu fenicul si mazare din: nuci, spaghete, uli de masline, usturoi fenicul, mazare, supa de legume, sare, patrunjel, coaja de lamaie, parmezan. Ingrediente:  2/3 cana nuci, tocate 300 gr spaghete 1 linguriță ulei de măsline 2 catei de usturoi, zdrobit 2 bulbi fenicul, feliat 1 cană mazăre 1 cană supa de legume 1/8 linguriță […]

 

 

Spaghete cu salam, fenicul si rosii

Spaghete cu salam, fenicul si rosii din: ulei de masline, salam picant, usturoi, seminte de fenicul, bulb de fenicul, rosii, ardei iute, sare de mare, piper, spaghete, pesmet, rozmarin. Ingrediente: ulei de masline 140 g salam picant, feliat 2 catei de usturoi, decojit si tocat 1 lingurita cu seminte de fenicul 1 bulb de fenicul, […]

 

Mancare de spanac cu ciuperci

Spaghete cu andiva, fenicul si sos de portocale

Spaghete cu andiva, fenicul si sos de portocale din: portocale, spaghete, andiva, fenicul, ulei, unt, faina, smântână, supă de legume (instant), vin alb, gorgonzola, seminţe de pin prăjite puţin, sare, piper, zahar. Ingrediente: 2 portocale 400 g spaghete 1 andivă mare 1 bulb de fenicul 2 linguri ulei 30 g unt 30 g făină 200 ml smântână 250 […]

 

Creveţi cu legume

Spaghete cu creveti si dovlecel

Spaghete cu creveti si dovlecel din: spaghete, ulei, creveti, lamaie, usturoi, seminte, chilli, busuioc, dovlecei. Ingrediente: 100 g spaghete 1 lingură ulei de mâsline 350 g creveţi uriaşi 2-3 căţei de usturoi, zdrobit 3/4 linguriţă seminte de fenicul 1/2 linguriţă chilii 3 dovlecei mici, tăiaţi fâşii subţiri zeama şi coaja răzuită de la 1/2 lămâie o mână busuioc […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Valentina Negrescu

    Nu m gustat niciodata fenicul, dar spaghetele poti sa le faci cu de toate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.