Spaghete cu fructe de mare si busuioc
PrinteazaSpaghete cu fructe de mare si busuioc din: spaghete, fructe de mare (creveţi, baby caracatiţă etc.), rosii, usturoi, ceapă, oregano, busuioc, vin lab, ulei, unt, sare, piper.
Ingrediente:
- 300 g spaghete
- 500 g fructe de mare (creveţi, baby caracatiţă etc.)
- 500 g roşii
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă mică
- 1 linguriţă de oregano
- 6 frunze de busuioc
- 50 ml vin alb
- 4 linguri de ulei
- 1 lingură de unt
- sare
- piper negru
Mod de preparare:
Decojeşte roşiile şi toaca mărunt pulpa. Căleşte ceapa şi usturoiul. Adaugă pulpa de roşii, sare şi piper. Lasă la foc potrivit până când scade, amestecând din când în când.
Pune oregano şi busuiocul tocat. Separat, trage la tigaife în unt, timp de 3-4 minute, fructele de mare. Toarnă vinul şi dă focul iute ca să se evapore.
Intre timp, pune pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Strecoară-le şi adaugă-le peste sos. încorporează fructele de mare, ţine totul cinci minute pe foc, apoi serveşte.
Spaghete cu fructe de mare si busuioc
Pofta buna!