Spaghete cu fructe de mare si busuioc

Printeaza

Spaghete cu fructe de mare si busuioc din: spaghete,  fruc­te de mare (creveţi, baby cara­catiţă etc.), rosii, usturoi, ceapă, oregano, busuioc, vin lab, ulei, unt, sare, piper.

Spaghete_cu_fructe_de_mare_si_busuioc

Ingrediente:

  • 300 g spaghete
  • 500 g fruc­te de mare (creveţi, baby cara­catiţă etc.)
  • 500 g roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1 linguriţă de oregano
  • 6 frunze de busuioc
  • 50 ml vin alb
  • 4 linguri de ulei
  • 1 lingură de unt
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare:

Decojeşte roşiile şi toaca mărunt pulpa. Căleşte ceapa şi usturoiul. Adaugă pulpa de roşii, sare şi piper. Lasă la foc potrivit până când scade, amestecând din când în când.

Pune oregano şi busuiocul tocat. Separat, trage la tigaife în unt, timp de 3-4 minute, fructele de mare. Toarnă vinul şi dă focul iute ca să se evapore.

Intre timp, pune pastele în apă clocotită cu sare şi fierbe conform instrucţiunilor de pe ambalaj.

Strecoară-le şi adaugă-le peste sos. încorporează fructele de mare, ţine totul cinci minute pe foc, apoi serveşte.

Spaghete cu fructe de mare si busuioc

Spaghete_cu_fructe_de_mare_si_busuioc

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.