Spaghete cu fructe de mare

Printeaza

O reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Spaghete cu fructe de mare

  • 1 pachet spaghete
  • 500 g cocktail fructe de mare
  • 6 rosii potrivite
  • 100 ml vin alb
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 ardei iute
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert cu o lin­guriţă de sare pentru spa­ghete. Când dă în clocot, adaugi spaghetele, le laşi 8 minute şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Cureţi roşiile de coajă şi le tai cubuleţe.

Intr-o tigaie, pui vinul şi-l dai în clocot pentru a ieşi alcoolul. încingi ule­iul într-o tigaie mai mare, adaugi usturoiul doar puţin zdrobit cu lama unui cuţit şi pătrunjelul tocat mărunt. Laşi un minut şi adaugi ro­şiile şi ardeiul iute tocat.

Laşi câteva minu­te roşiile să fiarbă până se formează un sos, adaugi vinul, pasta de tomate şi 100 ml de apă. Condimen­tezi cu sare şi piper, după gust. Pui fructele de mare decongelate şi spă­late foarte bine în preala­bil. Laşi totul pe foc 8-10 minute şi adaugi paste­le. Opiresti focul, amesteci bine şi le serveşti.

Spaghete cu fructe de mare

Spaghete cu fructe de mare

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.