Spaghete cu fructe de mare
PrinteazaO reteta de spaghete cu fructe de mare din: spaghete, fructe de mare, rosii, vin alb, patrunjel, ardei iute, pasta de tomate, usturoi, ulei de masline, sare si piper.
- 1 pachet spaghete
- 500 g cocktail fructe de mare
- 6 rosii potrivite
- 100 ml vin alb
- 1 legatura patrunjel
- 1 ardei iute
- 1 lingura pasta de tomate
- 3-4 catei de usturoi
- 3 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Pui apa la fiert cu o linguriţă de sare pentru spaghete. Când dă în clocot, adaugi spaghetele, le laşi 8 minute şi le pui la scurs într-o strecurătoare. Cureţi roşiile de coajă şi le tai cubuleţe.
Intr-o tigaie, pui vinul şi-l dai în clocot pentru a ieşi alcoolul. încingi uleiul într-o tigaie mai mare, adaugi usturoiul doar puţin zdrobit cu lama unui cuţit şi pătrunjelul tocat mărunt. Laşi un minut şi adaugi roşiile şi ardeiul iute tocat.
Laşi câteva minute roşiile să fiarbă până se formează un sos, adaugi vinul, pasta de tomate şi 100 ml de apă. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Pui fructele de mare decongelate şi spălate foarte bine în prealabil. Laşi totul pe foc 8-10 minute şi adaugi pastele. Opiresti focul, amesteci bine şi le serveşti.
Spaghete cu fructe de mare
Pofta buna!