Spaghete â la grec

Printeaza

Spaghete a la grec din: ardei grasi, usturoi, castraveti, vanata, sare, ulei de masline, spaghete, branza feta, frunze de salata verde, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 ardei graşi roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 castraveţi
  • 1 vânătă
  • sare
  • 5 linguri ulei de măsline
  • 600 g spaghete
  • 250 g brânză feta
  • câteva frunze de salată verde
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

coc ardeii. taie în două, se rup codiţele, se scot seminţele şi se taie fâşii. pun într-un bol de salată, se adaugă cei 2 căţei de usturoi zdrobiţi, se amestecă şi se lasă deoparte.

spală castraveţii şi vânătă şi se taie ron­dele. acoperă o tavă cu hârtie sulfurizată, se unge cu ulei pe margini şi se pun rondelele de legume.

stro­pesc cu ulei, se pune sare şi piper. lasă legumele în cuptor, cu uşa deschisă. Când încep să se rumenească pe ambele părţi, se dau deoparte.

spală bine salata. în­tre timp, se fierb pastele al dente. pun legumele în­tr-o tigaie mare, se adaugă o lingură de ulei şi se călesc la foc mediu.

Spaghetele se scurg rapid şi se pun în tigaia cu legume. pune din nou piper şi se mai căleşte la foc uite, timp de 1 minut, până când legumele şi pastele se amestecă.

adaugă bucăţelele de brânză feta, foile de salată tăiate fâşii, se amestecă rapid şi se poate servi.

 

Spaghete a la grec

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.