Spaghete â la grec
PrinteazaSpaghete a la grec din: ardei grasi, usturoi, castraveti, vanata, sare, ulei de masline, spaghete, branza feta, frunze de salata verde, sare si piper.
Ingrediente:
- 2 ardei graşi roşii
- 2 căţei de usturoi
- 3 castraveţi
- 1 vânătă
- sare
- 5 linguri ulei de măsline
- 600 g spaghete
- 250 g brânză feta
- câteva frunze de salată verde
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
coc ardeii. taie în două, se rup codiţele, se scot seminţele şi se taie fâşii. pun într-un bol de salată, se adaugă cei 2 căţei de usturoi zdrobiţi, se amestecă şi se lasă deoparte.
spală castraveţii şi vânătă şi se taie rondele. acoperă o tavă cu hârtie sulfurizată, se unge cu ulei pe margini şi se pun rondelele de legume.
stropesc cu ulei, se pune sare şi piper. lasă legumele în cuptor, cu uşa deschisă. Când încep să se rumenească pe ambele părţi, se dau deoparte.
spală bine salata. între timp, se fierb pastele al dente. pun legumele într-o tigaie mare, se adaugă o lingură de ulei şi se călesc la foc mediu.
Spaghetele se scurg rapid şi se pun în tigaia cu legume. pune din nou piper şi se mai căleşte la foc uite, timp de 1 minut, până când legumele şi pastele se amestecă.
adaugă bucăţelele de brânză feta, foile de salată tăiate fâşii, se amestecă rapid şi se poate servi.
Spaghete a la grec
Pofta buna!