Spaghete impachetate

Printeaza

Spaghete impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt, vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare.

 

Ingrediente:

  • 1 pachet cu spaghete
  • 5-6 rosii
  • 300 g creveti
  • 100 g mix de fructe de mare
  • 50 g unt
  • 1 cescuta cu vin
  • 1 catel de usturoi
  • patrunjel
  • 1 lamaie
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală creveţii în mai multe ape reci. Taie-le capetele şi smulge picioruşele. îndepăr­tează învelişul începând de la coadă spre cap, Cu un cuţit bine ascuţit, despică creveţii pe spate, până la o adânci­me de 4-5 milimetri, şi înde­părtează intestinele cu vârful cutitului ori cu un ac.

Separat, crestează fiecare roşie în formă de cruce. Opă- reşte-le în apă cu un praf de sare şi decojeşte-le.

Topeşte untul, adaugă usturoiul zdrobit cu podul palmei, Scoate-l după un minut. Pune creveţii şi mixul de fructe de mare

. Amestecă uşor şi stinge cu vin, La final, pune roşiile tocate, verdeaţa, apoi spaghetele fierte separat.

Po­triveşte gustul de sare, Tale din hârtie pergament patru drept­unghiuri şi unge-le cu unt, Aşază amestecul de spaghete şi puţină coajă de lămâie. Răsuceşte bine capetele fie­cărui pachet. Aşază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt,

Lasă-le la cuptor, la foc moderat, zece minute ca să se întrepătrundă aromele.

Spaghete impachetate

Spaghete_impachetate

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. Tari spaghetele astea

  2. Ce ciudat suna, spaghete impachetate

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.