Spaghete impachetate
PrinteazaSpaghete impachetate din: spaghete, rosii, creveti, mix de fructe de mare, unt, vin, usturoi, patrunjel, lamaie si sare.
Ingrediente:
- 1 pachet cu spaghete
- 5-6 rosii
- 300 g creveti
- 100 g mix de fructe de mare
- 50 g unt
- 1 cescuta cu vin
- 1 catel de usturoi
- patrunjel
- 1 lamaie
- sare
Mod de preparare:
Spală creveţii în mai multe ape reci. Taie-le capetele şi smulge picioruşele. îndepărtează învelişul începând de la coadă spre cap, Cu un cuţit bine ascuţit, despică creveţii pe spate, până la o adâncime de 4-5 milimetri, şi îndepărtează intestinele cu vârful cutitului ori cu un ac.
Separat, crestează fiecare roşie în formă de cruce. Opă- reşte-le în apă cu un praf de sare şi decojeşte-le.
Topeşte untul, adaugă usturoiul zdrobit cu podul palmei, Scoate-l după un minut. Pune creveţii şi mixul de fructe de mare
. Amestecă uşor şi stinge cu vin, La final, pune roşiile tocate, verdeaţa, apoi spaghetele fierte separat.
Potriveşte gustul de sare, Tale din hârtie pergament patru dreptunghiuri şi unge-le cu unt, Aşază amestecul de spaghete şi puţină coajă de lămâie. Răsuceşte bine capetele fiecărui pachet. Aşază-le într-o formă termorezistentă unsă cu unt,
Lasă-le la cuptor, la foc moderat, zece minute ca să se întrepătrundă aromele.
Spaghete impachetate
Pofta buna!
Tari spaghetele astea
Ce ciudat suna, spaghete impachetate