Spaghete cu lime
PrinteazaSpaghete cu lime din: limeta, spaghete, cimbru, usturoi, sare, piper, ulei.
Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, există dovezi că primele forme de paste lungi au fost preparate și consumate de romani în secolul al III-lea î.Hr.
Spaghetele sunt, în general, făcute din semolina, un tip de grâu dur, sau din făină de grâu moale. Acestea sunt amestecate cu apă pentru a forma o aluat, care este apoi trecut printr-o mașină de tăiat paste pentru a obține forma caracteristică a șnurului subțire.
Spaghetele sunt sub formă de șnururi lungi și subțiri, de obicei, având o lungime de aproximativ 25-30 cm. Diametrul poate varia în funcție de producător și de preferințele regionale, dar de obicei este în jur de 2 mm.
- 1 limetă
- 4 fire cimbru
- 1 căpăţână tânără de usturoi
- 500 g spaghete
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Se spală limeta cu apă fierbinte, se şterge şi se taie în 8 felii. Se rup frunzuliţele de cimbru.
Se taie în două căpăţâna de usturoi. Se curăţă de foile exterioare.
Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se pune deoparte puţină apă de la fiert.
Incinge uleiul într-o farfurie mare, adâncă şi se prăjesc limetele, usturoiul şi cimbrul, amestecând. Când sunt rumenesc, se scot.
Se adaugă în tigaie pastele şi puţină apă în care au fiert şi se călesc puţin.
Serveste spaghetele cu felii de lămâie prăjite, usturoi şi cimbru. Se presară piper.
Spaghete cu lime
Pofta buna!