Spaghete marinaresti
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete marinăreşti din: spaghete, scoici, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, patrunjel, sofran, sare si piper. Puteţi îmbogăţi reţeta adăugând moluşte, pe care le veţi pune să se deschidă împreună cu scoicile, creveţii decorticaţi, stridiile şi rondelele de calamar, rumenite în ulei.
- 400 g spaghete
- 3 kg scoici de apă dulce
- 100 ml vin alb sec
- 3 linguri ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură mare de pătrunjel
- câteva pistiluri de şofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Răzuiţi scoicile. Clătiţi-le de mai multe ori cu apă rece, amestecându-le. Scurgeţi-le, puneţi-le într-o cratiţă de fontă, împreună cu vinul, 1 căţel de usturoi curăţat şi zdrobit, 4 fire de pătrunjel şi un praf de piper. Acoperiţi totul.
Lăsaţi scoicile să se deschidă, la foc potrivit, amestecând des, timp de circa 10 min. Luaţi vasul de pe foc. Când scoicile s-au răcit, înlăturaţi cochiliile şi strecuraţi zeama în care au fiert. Adăugaţi-i şofranul, uleiul, restul de pătrunjel tocat şi 2 căţei de usturoi tocaţi.
Păstraţi totul la cald. Fierbeţi 3 l de apă cu sare. Puneţi spaghetele în apa clocotită şi lăsaţi-le să fiarbă 8-9 min, clocotindu-le bine şi amestecându-le din când în când. Verificaţi dacă au fiert, scurgeţi-le şi turnaţi-Ie într-un vas mare, preîncâlzit. Adăugaţi scoicile şi zeama cu pătrunjel. Amestecaţi şi serviţi imediat.
Spaghete marinaresti
Poftă bună!