Spaghete cu Fructe de Mare în Sos de Vin Alb din: spaghete, fructe de mare, vin, usturoi, ulei, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Descoperă o rețetă care aduce briza mării direct în farfuria ta. Această rețetă rafinată, care combină fructele de mare proaspete cu un sos delicat de vin alb, este perfectă pentru o […]
Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola
PrinteazaSpaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola din: ulei de măsline, usturoi, ardei iute rosu, roşii prunişoare sau cherry, măsline, spaghete uscate, sare, piper, rucola.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
- 1 ardei iute roşu mic, uscat, după gust
- 3 mâini bune de roşii prunişoare sau cherry, fără seminţe şi tocate mare
- 1 mână bună de măsline zdrobite, fără sâmburi
- 455 g spaghete uscate, de cea mai bună calitate
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 3 mâini bune de rucola, tocată mare
Mod de preparare:
Spaghete cu masline, rosii, usturoi si rucola: Incingeţi o tigaie mare, adăugaţi vreo două linguri de ulei şi căliţi usturoiul şi ardeiul iute timp de 30 de secunde înainte de a adăuga roşiile şi măslinele.
Amestecaţi totul şi lăsaţi ingredientele să se mai prăjească încă vreo 4-6 minute. între timp, fierbeţi spaghetele în apă clocotită cu sare până se fac „al dente“.
Roşiile vor îngroşa un sos minunat, prin care vor pluti şi nişte bucăţi bune şi proaspete.
Amestecaţi totul bine şi apoi adăugaţi pastele scurse.
Asezonaţi după gust. Adăugaţi frunzele de rucola tocate, amestecaţi rapid şi serviţi imediat pastele într-un castron mare.
Spaghete de Dovlecel cu Sos Pesto: O Delicatesă Sănătoasă și Aromată
Spaghete de Dovlecel cu Sos Pesto: O Delicatesă Sănătoasă și Aromată din: dovlecei, frunze de busuioc, parmezan, nuci, usturoi, ulei de masline, sare, piper. Spaghetele de dovlecel, cunoscute și sub numele de “zoodles”, reprezintă o alternativă sănătoasă și plină de nutrienți la pastele tradiționale. Combinându-i cu un sos pesto aromatic, plin de verdețuri, parmezan și […]
Pofta buna!