Spaghete cu mazare si rosii
PrinteazaSpaghete cu mazare si rosii din: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea.
Ingrediente:
- 1 căţel de usturoi
- 3 linguri ulei
- 1/2 legătură busuioc
- 1/2 legătură pătrunjel verde
- 500 g roşii mici şi alungite
- sare
- piper
- 400 g spaghete
- 150 g mazăre congelată
- 150 g brânză telemea
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 225 °C. Usturoiul, curăţat, se taie felioare şi se amestecă împreună cu uleiul şi verdeţurile tocate mărunt.
Se spală roşiile, se scurg, se taie în jumătăţi sau sferturi (funcţie de mărime) şi se pun într-o formă termo- rezistentă.
Peste ele se toarnă amestecul de usturoi cu verdeaţă, se potriveşte de sare şi piper, apoi se călesc în cuptor circa 10 minute.
Spaghetele se fierb al dente în apă puţin sărată; în ultimele două minute de fierbere se introduce şi mazărea congelată.
Apoi se strecoară, oprind 1/41 din apa de fiert. Telemeaua se zdrobeşte şi se amestecă împreună cu apa fiartă rămasă.
Spaghetele împreună cu mazărea se adaugă la roşiile călite, deasupra se toarnă sosul de brânză şi se amestecă toate foarte bine.
Se mai gustă din nou de sare şi piper.
Pofta buna!