Spaghete cu mazare si rosii

Printeaza

Spaghete cu mazare si rosii din: usturoi, ulei, busuioc, patrunjel verde, rosii, sare, piper, mazare, branza telemea.

 

Ingrediente:

  • 1 căţel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 legătură busuioc
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 500 g roşii mici şi alun­gite
  • sare
  • piper
  • 400 g spaghete
  • 150 g mazăre congelată
  • 150 g brânză telemea

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 225 °C. Usturoiul, curăţat, se taie felioare şi se amestecă împreună cu uleiul şi verdeţurile tocate mărunt.

Se spală roşiile, se scurg, se taie în jumătăţi sau sferturi (funcţie de mărime) şi se pun într-o formă termo- rezistentă.

Peste ele se toarnă amestecul de usturoi cu ver­deaţă, se potriveşte de sare şi piper, apoi se călesc în cuptor circa 10 minute.

Spaghetele se fierb al dente în apă puţin să­rată; în ultimele două minute de fierbere se introduce şi mază­rea congelată.

Apoi se strecoară, oprind 1/41 din apa de fiert. Telemeaua se zdrobeşte şi se amestecă împreună cu apa fiar­tă rămasă.

Spaghetele împreună cu mazărea se adaugă la ro­şiile călite, deasupra se toarnă sosul de brânză şi se amestecă toate foarte bine.

Se mai gustă din nou de sare şi piper.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.