Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
PrinteazaO reteta de spaghete cu naut si sos picant de rosii din: ulei de masline, ceapa, usturoi, telina, rosii, spaghete, naut, sos tabasco, spanac, piper, branza pecorino si patrunjel.
pentru sos:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi zdrobit
- 1 coada de telina tocata fin
- 1 conserva (aproximativ 400 g) rosii taiate, fara adaos de sare
pentru paste si fasole:
- 350 g spaghete
- 2 conserve (aporximativ 400 g fiecare) naut scurs si spalat
- 1/2 lingurita sos Tabasco, sau dupa gust
- 175 g frunze de spanac tinere
- piper dupa gust
- 55 g branza Pecorino proaspat rasa
- frunze de patrunjel verde pentru ornat
Mod de preparare:
Pentru a prepara sosul, se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă mare, se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc la foc potrivit, amestecând din când în când, 3-4 minute sau până când s-au înmuiat.
Se adaugă ţelina şi se căleşte, amestecând, 1-2 minute, apoi se înglobează roşiile tăiate împreună cu sucul din conservă şi se lasă să dea într-un clocot. Se micşorează flacăra şi se lasă să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când, aproximativ 15 minute sau până când sosul s-a îngroşat.
Intre timp se fierb spaghetele într-o cratiţă mare cu apă clocotită conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce sosul este fiert, se înglobează năutul şi sosul Tabasco. Se adaugă frunzele de spanac şi se fierbe totul la foc mic amestecând 1-2 minute sau până când spanacul îşi schimbă culoarea.
Se presară piper după gust. Se scurg pastele şi se amestecă cu sosul de năut şi roşii. Se servesc imediat, presărând brânză Pecorino şi pătrunjel.
Spaghete cu năut şi sos picant de roşii
Pofta buna!