Spaghete negre cu creveti
PrinteazaSpaghete negre cu creveti din: spaghete, creveti, usturoi, paprika, ghimbir, sare, piper.
- 400 g spaghete negre cu cerneală de sepie
- 2 linguri ulei de cocos
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 linguriţă paprika
- 450 g creveţi decorticaţi
- 1 căniţă suc de lămâie
- 2 linguriţe ghimbir tocat
- 100 ml lapte de cocos
- coajă de lămâie
- sare şi piper
- roşii cherry pentru decor
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se fierb spaghetele în apă sărată, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se combină într-un castron mare creveţii cu sare, suc de lămâie şi usturoi tocat. Se lasă la marinat minimum 30 de minute.
Se încing 2 linguri de ulei de cocos şi se călesc ghimbirul, usturoiul şi paprika. Se adaugă laptele de cocos şi coaja de lămâie, sare şi piper şi se lasă la fiert până ce compoziţia se reduce la o treime.
Se scot creveţii din marinadă, se scurg şi se adaugă în tigaie; se gătesc, amestecând, până se fac rozalii la culoare.
Se pun pe o farfurie întinsă pastele scurse, iar în mijloc creveţii cu sos de cocos. Se decorează cu germeni de ceapă roşie, roşii cherry, pătrunjel verde tocat şi o lingură de ulei de cocos.
Pofta buna!