Spaghete orientale
PrinteazaSpaghete orientale din: radacina de ghimbir, ceapa verde, spaghete, unt cu verdeata, boabe de piper, sare, suc de lamaie si fire de patrunjel.
- 1 radacina de ghimbir (1,5 cm)
- 3 fire de ceapa verde
- 500 g spaghete
- 100 g unt cu verdeata
- boabe de piper (usor macinate)
- sare
- sucul de la 1/2 lamaie
- cateva fire de patrunjel
Mod de preparare:
Se spala radacina de ghimbir sub jet de apa, folosind o periuta (fara a o freca puternic!). Firele de ceapa verde se spala si se curata apoi se taie in bucati mai mari. Se spala firele de patrunjel, li se rup frunzulitele, apoi se toaca marunt. Spaghetele se pun la fiert in apa cu sare, urmand indicatiile de pe ambalaj.
Intre timp, untul cu verdeata se pune la topit intr-o tigaie de teflon. Se presara bucatile de ceapa verde si se lasa sa se caleasca. In ultimele 2 minute se adauga ghimbirul dat pe razatoare apoi se presara cu sare. Spaghetele se scurg si se amesteca cu ceapa, ghimbir, patrunjel, suc de lamaie si piper.
Spaghete orientale
Pofta buna!