Spaghete cu perisoare si sos
PrinteazaSpaghete cu perisoare si sos din: spaghete, carne tocata, ou, morcov, ceapa, orez, patrunjel verde, sare, piper, usturoi, pulpa de rosii in sos tomat, foaie de dafin, zahar, otet de vin, vin alb.
Ingrediente:
- 300 g spaghete
pentru perisoare:
- 600 g carne tocata (curcan, sau amestec de vita si porc)
- 1 ou
- 1 morcov mic
- 1 ceapa mica
- 2 linguri orez
- patrunjel verde
- sare si piper, dupa gust
pentru sosul marinat:
- 1 ceapa uscata
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 250 ml pulpa de rosii in sos tomat
- ierburi aromate (oregano, busuioc)
- 1 foaie de dafin
- 1/4 lingurita zahar
- 2 linguri otet de vin
- 50 ml vin alb
- sare si piper, dupa gust
pentru garnisit:
- crengute de patrunjel verde
- rosii cherry
Mod de preparare:
Pentru perisoare, amesteci carnea tocată cu morcovul ras perăzătoarea cu ochiuri mici, ceapa tocată fin, 1 ou, 2 lingurde orez opărit separat 2 minute şi scurs bine, pătrunjel verde tocat fin, sare şi piper, după gust.
Din compoziţia obţinută modelezi perişoare mici, pe cae le fierbi în apă cu sare până e ridică deasupra apei.
Separat, toci mărunt o ceapăşi un căţel de usturoi, le căleşti în puţin ulei bine încins până devin sticloase, adaugi pulpa de roşii trecute prin blender, pasta de roşii, ierburile aromate, foaia de dafin, puţin zahăr, 2 linguri de oţet de vin, 50 ml vin alb, sare şi piper, după gust.
Laşi ingredientele să fiarbă, la foc mic circa 25 de minute până capătă consisten-ţa unui sos legat.
Introduci perişoarele în acest sos şi le laşi să dea împreună câteva clocote pentru a se amesteca aromele şi pentru a se îmbiba perişoarele de sosul marinat.
Separat, fierbi spaghetele un apă cu sare, până la consistenţa „al dente”. Aşezi spaghetele pe un platou cald.
In mijlocul lor, aşezi perişoare-le, asezonezi cu sosul mari-nat, decorezi cu crenguţe de pătrunjel verde, câteva roşii cherry şi le serveşti imediat.
Spaghete cu perisoare si sos
Pofta buna!