Spaghete cu perisoare – usor de preparat
PrinteazaO reteta savuroasa de Spaghete cu perisoare din: spaghete, sare, ulei, pulpa de porc, ceapa rosie, ou, cimbru, busuioc, piper, unt, rosii si zahar.
- un pachet spaghete
- sare
- ulei
- 400 g pulpa de porc tocata
- 2 cepe rosii
- un ou
- cimbru
- busuioc verde si uscat
- piper
- 50 g unt
- 400 g rosii
- o lingurita zahar
Mod de preparare:
Se curăţă ceapa, se spală şi se taie mărunt. Se pune într-un bol şi se amestecă cu carnea tocată, oul, cimbrul şi busuiocul. Se lasă la rece 30 de minute. Separat, se pun spaghetele să fiarbă în apă cu sare şi puţin ulei.
Se lasă să fiarbă conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi se scot în sită, se dau prin 2-3 jeturi de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Intre timp, se pun într-un ibric: sarea, sucul de roşii, piperul, cimbrul, zahărul şi busuiocul.
Se lasă să fiarbă la foc mic şi să scadă. La sfârşit, se adaugă busuiocul verde pentru o aromă intensă şi se acoperă cu un capac.
Intr-o oala de 2 l, se pune apa, sare si unt. Se lasa sa clocoteasca si se adauga perisoarele din carne.
Se lasa sa fiarba si apoi se sot cu spumiera. Se pune in bolul cu sosul de rosii si se servesc cu spaghetele incalzite in putin unt sau ulei. Se orneaza cu cimbru si busuioc proaspat.
Spaghete cu perisoare
Pofta buna!