Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel
PrinteazaO reteta de spaghete cu pesto pe baza de patrunjel din: spaghete, sare, usturoi, samburi de pin, patrunjel, ulei de masline, parmezn si suc de lamaie.
- 400 g spaghete
- sare
- 2 căţei de usturoi
- 2 linguri sâmburi de pin
- 1 legătură pătrunjel
- cca 120 ml ulei de măsline
- 30 g parmezan ras
- suc de lămâie
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb al denteîn apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj, între timp se curăţă şi se toacă usturoiul. Se rumenesc sâmburii de pin într-o tigaie încinsă, fără adaos de ulei, până devin aurii; se scot şi se pun deoparte.
Se curăţă pătrunjelul, se rup frunzuliţele şi se pasează cu mixerul, împreună cu sâmburii de pin, usturoiul şi uleiul, până ce ia naştere un pesto gros. Se înglobează parmezanul în sosul pesto. Se condimentează după gust cu sare şi suc de lămâie.
Se lasă să se scurgă pastele, se amestecă împreună cu sosul pesto şi se aşază pe farfurii. Se ornează cu frunzuliţe de pătrunjel.
Spaghete cu pesto pe bază de pătrunjel
Pofta buna!