Spaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan
PrinteazaSpaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan din: spaghete, oua, lapte, pesto, parmezan, anghinare, seminte de pin.
- 350 g de spaghete
- 2 oua
- 2 linguri de lapte
- 4 linguri de pesto
- 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit (optional)
- 390 g anghinare, din conserva, scurse, taiate in sferturi si zvantate
- 50 g seminte de pin
Mod de preparare:
Fierbe spaghetele conform instrucţiunilor de pe ambalaj, între timp, într-un mic bol, bate ouăle împreună cu laptele, sosul pesto, parmezanul, anghinarele, sare şi piper.
Incălzeşte o tigaie mică la foc mediu şi pune în ea seminţele de pin. Prăjeşte-le câteva minute, agitând tigaia din când în când, până ce seminţele îşi schimbă culoarea într-un auriu pal. Nu le scăpa din ochi, pentru că se prind şi se ard uşor.
Odată fierte, scurge pastele printr-o strecurătoare mare şi transferă-le la loc în oală.
Pune-o la foc mic şi toarnă deasupra pastelor amestecul pe bază de ou astfel încât spaghetele să se acopere cu sos – ai grijă să ni le încălzeşti prea tare, pentru că amestecul se va transforma în omletă.
Adaugă seminţele de pin şi ţ. serveşte pastele cu parmezan suplimentar, dacă preferi.
Spaghete cu pesto, seminte de pin si parmezan
Pofta buna!