Bucătăria grecească este un amalgam vibrant de gusturi, istorie și mitologie, reflectând o cultură bogată și o istorie plină de evenimente. Acest articol explorează cum tradițiile culinare grecești s-au dezvoltat de-a lungul mileniilor, integrând elemente mitologice și adaptându-se la influențe externe pentru […]
Spaghete picante cu ciuperci
PrinteazaSpaghete picante cu ciuperci din: rosii, ciuperci,, maghiran, cimbru, ceapa, usturoi, spaghete, sare, ulei, piper, cascaval, carnati.
Ingrediente :
- 750 g rosii
- 250 g ciuperci
- 1/2 legatura maghiran
- 1 crenguta de cimbru
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 500 g spaghete
- sare
- 3 linguri ulei de masline
- piper proaspat macinat
- 100 g carnati afumati
- 60 g cascaval
Mod de preparare:
Spaghete picante cu ciuperci: oparesc rosiile, se curata de pielita si se taie bucati. Ciupercile curatate se taie felii, ceapa, usturoiul si frunzulitele de cimbru si maghiran se toaca marunt.
fierb spaghetele in apa cu sare si, intre timp, se calesc in uleiul bine incins ceapa si usturoiul, pana ce devin sticloase.
Apoi se adauga ciupercile, se prajesc putin, si la urma de tot rosiile si ierburile care se dunstuiesc si ele 2-3 minute si se gusta de sare si piper.
Carnatii se taie felii, spaghetele se scurg si se baga sub un jet de apa rece.
pun toate intr-un castron, se amesteca bine cu sosul si se presara cu cascavalul ras.
Pofta buna!
Sarmale Tradiționale cu Carne de Vită și Afumătură – Gust Autentic Românesc
din: carne de vita tocata, afumatura, varza murata, orez, ceapa, bulion de rosii, sare, piper, marar, cimbru, frunze de dafin, suc de rosii. Sarmalele sunt un fel de mâncare tradițional în multe țări din Europa de Est, inclusiv în România. Această rețetă combină […]