Spaghete cu pui, broccoli si sos de vin
PrinteazaSpaghete cu pui, broccoli si sos de vin din: spaghete, supă de pasăre, piept de pui file, conopidă, broccoli, morcovi, ardei gras roşu, ardei gras verde, vin alb, boabe de muştar, ulei de măsline sau de floarea-soarelui, sare, piper negru, pătrunjel.
- 300 g spaghete
- 1 l supă de pasăre
- 400 g piept de pui file
- 250 g conopidă
- 250 g broccoli
- 2 morcovi
- 1 ardei gras roşu
- 1 ardei gras verde
- 100 ml vin alb
- 1 linguriţă boabe de muştar
- 2 linguri ulei de măsline sau de floarea-soarelui
- sare
- piper negru măcinat
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Speli pieptul de pui şi îl tai în felii pe care le frigi pe o tigaie antiaderentă, în prealabil încinsă.
Tai în cubuleţe carnea friptă.
Desfaci conopida şi broccoli în bucheţele pe care le fierbi în supa de pui.
Scoţi legumele şi, în supa rămasă, fierbi pastele şi morcovii curăţaţi şi spălaţi.
Cureţi ardeii, îi speli şi îi tai în fâşii înguste. Ii căleşti puţin, în uleiul încins, până îşi schimbă culoarea.
Adaugi apoi carnea, spaghetele scurse, conopida, broccoli şi morcovii tăiaţi în felii.
Le condimentezi, adaugi vinul alb, puţină supă de pui, boabele de muştar şi mai laşi la foc domol, pentru câteva minute, până când se întrepătrund aromele. Serveşti pastele calde, presărate cu pătrunjel fin tocat.
Spaghete cu pui, broccoli si sos de vin
Pofta buna!