Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin alb
PrinteazaSpaghete cu pui si ciuperci, scaldate in vin alb din: ulei de masline, pulpe de pui, sare de mare, piper, usturoi, ciuperci, vin alb, spaghete, sos alb, parmezan si busuioc.
Ingrediente:
- ulei de măsline
- 4 pulpe de pui, dezosate, fără piele, care se taie în bucăţi mici
- sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
- 2 căţei de usturoi, decojit şi fin feliat
- 350g ciuperci proaspete tăiate
- 200ml vin alb
- 455g spaghete
- 500ml sos alb
- 200g brânză parmezan rasă
- busuioc
Mod de preparare:
Porneşte cuptorul ca să se încălzească. Pune ciupercile intr-un castron şi adaugă peste ele apă fiartă, atât cât să le acopere.
Într-o tigaie mare pune un strop de ulei de măsline. Condimentează bucăţile de pui cu sare şi piper şi aşază-le în tigaie.
Strecoară ciupercile de apă şi păstrează apa în care au stat. Adaugă ciupercile in tigaie, alături de pui, şi presară usturoiul feliat.
Mai apoi, pune în tigaie şi vinul alb cu apa în care au stat ciupercile. Ţine totul pe foc până când puiul este gătit.
Între timp pune pe foc şi spaghetele în apă cu sare.
Adaugă sosul alb în tigaie şi adu la fierbere, iar mai apoi închide focul. Adaugă peste piper şi sare, după gust.
Adaugă în tigaie pastele strecurare şi amestecă bine totul. Adaugă trei sferturi din brânza parmezan şi busuiocul şi amestecă în continuare.
Transferă conţinutul din tigaie într-un vas pe care îl vei pune mai apoi la cuptor.
După ce pui în vas spaghetele cu sos, presară peste ele restul de brânză parmezan şi pune vasul în cuptor până când spaghetele capătă o nuanţă aurie.
Spaghete cu pui şi ciuperci, scăldate în vin alb
Pofta buna!
Fuuuuu, ce bine e reteta asta de spaghete