Spaghete cu pui si vinete
PrinteazaSpaghete cu pui si vinete din: spaghete, vinete, ardei rosu, ardesi verde, cepe, morcov, piept de pui, unt, ulei, cascaval, suc de rosii, mustar, zahar, sare si busuioc.
Ingrediente:
- 300 g spaghete de preferinţă integrale
- 2 vinete
- 1 ardei roşu
- 1 ardei verde
- 2 cepe
- 1 morcov
- 500 g piept de pui
- 1 lingură unt
- 4 linguri ulei
- 50 g caşcaval
Pentru sos
- 1 cană suc de roşii
- 1 lingură muştar
- 1 lingură zahăr
- sare
- busuioc uscat mărunţit
Mod de preparare:
Cureţi vinetele „zebră”: o fâşie da, una nu. Le tai în fâşii lungi, pe care le presari cu sare.
După 10 minute, le storci şi le prăjeşti în 2 linguri de ulei încins. Scoţi vinetele pe şervete absorbante.
Cureţi şi speli legumele rămase. Tai ceapa, morcovii şi ardeii julien şi le căleşti în uleiul rămas.
Speli carnea, o tai în şuviţe subţiri şi lungi, pe care le căleşti în unt topit. Le scoţi şi le presari cu sare şi piper după gust.
Fierbi spaghetele „al dente”, reducând cu 2-3 minute timpul de fierbere de pe ambalaj.
Le scurgi şi le amesteci împreună cu legumele călite şi carnea de pasăre călită.
Fierbi sucul de roşii, zahărul, muştarul şi busuiocul, pentru 5 minute, la foc mediu.
Sărezi sosul rezultat şi îl aduci la masă împreună cu porţiile de paste şi caşcavalul ras.
Spaghete cu pui si vinete
Pofta buna!