Spaghete cu sardine si ansoa
PrinteazaSpaghete cu sardine si ansoa din: spaghete, sardine, ansoa in ulei, faina, ulei de masline, ceapa, pulpa de rosii, patrunjel, sare si piper.
- 500 g de spaghete
- 12 fileuri de sardine
- 12 ansoa in ulei
- 30 g faina
- 8 linguri ulei de masline
- 2 cepe
- 750 ml pulpa de rosii
- 1 legatura patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fileurile se dau prin făină. Se încing 3 linguri de ulei şi se călesc 6 minute, pe ambele părţi. Se pun la scurs pe hârtie absorbantă şi se păstrează la cald.
Ceapa şi ansoa se toacă mărunt. Pătrunjelul se toacă şi el.
Se încinge restul de ulei într-o cratiţă. Se căleşte ceapa până când capătă o culoare aurie, apoi se adaugă pulpa de roşii şi anşoa. Se dă cu piper şi se amestecă bine.
Se acoperă, se dă focul mic şi se lasă să fiarbă scăzut, timp de 15 minute.
Intre timp, se fierb pastele în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg bine de apă şi se pun în cratiţă. Se amestecă bine.
Se repartizează pastele în 6 farfurii, se adaugă sardinele şi se serveşte imediat.
Spaghete cu sardine si ansoa
Pofta buna!
Bune pastele