Spaghete cu scoici si busuioc

Printeaza

Spaghete cu scoici si busuioc din: scoici, spaghete, rosii, parmezan, ulei de masline, busuioc, usturoi, sare si piper.

Ingrediente:

  • 2 kg scoici de apă dulce
  • 300 g spaghete
  • 150 g roşii
  • 25 g parmezan ras
  • 3 lin­guri ulei de măsline
  • 1 legătură de busu­ioc
  • 2 căţei de usturoi
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Răzuiţi şi spălaţi scoicile. Puneţi-le într-o cratiţă de fontă, aşezaţi-o la foc mare, şi lăsaţi-le să se deschidă, amestecându-le.

Când toate scoicile s-au deschis, răsturnaţi-le într-o stre­curătoare aşezată deasupra unui cas­tron.

Păstraţi zeama într-o crăticioară şi puneţi-o pe foc, până scade şi rămân circa 100 ml. Spălaţi busuiocul, zvântaţi-l şi rupeţi-i frunzele.

Curăţaţi usturoiul şi puneţi-l într-un bol de robot de bucătărie, împreună cu busuiocul şi parmezanul.

Săraţi, piperaţi, iar apoi turnaţi uleiul şi zeama scoicilor. Mixaţi totul, făcând un piure. Scoateţi scoicile din cochilii, pune­ţi-le din nou în cratiţă, adăugaţi supa, amestecaţi şi puneţi compoziţia deoparte.

Spălaţi roşiile, tăiaţi-le în patru, scoateţi seminţele şi tăiaţi-le, apoi, în cubuleţe. Fierbeţi pastele circa 8 min, într-o cantitate mare de apă clocotită, cu sare.

Scurgeţi-le şi răsturnaţi-le în cratiţă, peste scoicile în supă, adău gaţi roşiile, amestecaţi şi răsturnaţi totul într-un castron.

Serviţi imediat.

 

Spaghete cu scoici si busuioc

Spaghete cu scoici si busuioc

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

 

 

 

1 comentariu

  1. Bune rau spaghetele cu scoici

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.