Spaghete cu scoici, creveti si ansoa din: ulei de masline, usturoi, ansoa, rosii, vin alb, spaghete, scoici, sos de rosii, creveti decorticati, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
un sfert de cana de ulei de masline
4 catei de usturoi tocati marunt
6 fileuri de ansoa
2 conserve de rosii cuburi
200 ml vin alb sec
500 g spaghete
300 g scoici
sos de rosii
200 g creveti decorticati
frunze de patrunjel (optional)
sare si piper dupa gust
Mod de preparare:
Sotati usturoiul şi fileurile de anşoa într-o oală cu ulei până se topeşte peştele.
Adăugaţi roşiile cuburi şi vinul, daţi într-un clocot, micşoraţi flacăra şi fierbeţi 20 de minute.
Fierbeti pastele conform instrucţiunilor de pe pachet.
Turnati scoicile curăţate peste sos, acoperiţi şi gătiţi 2 minute, scuturând oala.
Adăugati restul fructelor de mare şi sosul de rosii şi mai tineti 2-3 minute pe foc.
Potriviti de sare si piper si turnati peste pastele scurse. Puteti garnisi cu frunze de pătrunjel.
Salata de scoici cu fenicul din: scoici, laptuca, coada de telina, bulb de fenicul, vin alb sec, oţet din vin, ulei de arahide, sare, piper. Ingrediente: 1 kg de scoici 1 lăptucă 1 coadă de ţelină 3 bulbi de fenicul 1/2 de pahar de vin alb sec 1 lingură de oţet din vin 3 linguri de ulei de arahide sare piper […]
Scoici cu sos de rosii si busuioc din: midii proaspete, vin alb sec, ulei de masline, usturoi, ceapa, sos de rosii, busuioc, sare, piper. Ingrediente: 500 g midii proaspete 100 ml vin alb sec 50 ml ulei de măsline 1 căţel de usturoi 1 ceapă 400 ml sos de roşii 8-10 frunze de busuioc sare […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.