Spaghete cu scoici si usturoi
PrinteazaSpaghete cu scoici si usturoi din: scoici, vin, ceapa, usturoi, ulei de masline, rosii decojite, spaghete, sare, piper, zahar, patrunjel, busuioc.
- 750 g scoici
- 125 ml vin alb
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri ulei de masline
- 1 conserva rosii decojite (850 ml)
- 500 g spaghete
- sare
- piper
- zahar
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura busuioc tocat
Mod de preparare:
Se spală scoicile cu peria, se trec prin jet de apă rece şi se aruncă exemplarele deschise. Se acoperă cu vin şi se fierb cca 8 min., până se deschid.
Se scot din zeamă cu lingura de spumă şi se aruncă exemplarele care nu s-au deschis.
Se încinge uleiul şi se călesc ceapa şi usturoiul tocate; se toarnă zeama în care au fiert scoicile şi se adaugă roşiile; se fierb la foc moale cca 20 min.
Intre timp, se fierb spaghetele în apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se pasează sosul de roşii şi se condimentează după gust cu sare, piper şi zahăr; se adaugă pătrunjel, busuioc şi scoicile.
Se scurg pastele şi se amestecă împreună cu sosul.
Spaghete cu scoici si usturoi
Pofta buna!