Spaghete cu sepii

Printeaza

O reteta delicioasa de Spaghete cu sepii din: sepii, ceapa, usturoi, ardei iute, chili iute, ulei de masline extravirgin, cerneala de sepie ci coaja de lamaie.

Ingrediente:Spaghete cu sepii

  • 2 sepii medii (300g)
  • 1/4 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • seminţe de ardei iute (râşnite)
  • chili iute
  • ulei de măsline extravirgin
  • 1 săculeţ cerneală de sepie
  • 1/2 pahar de vin alb
  • coajă de lămâie pentru decor

 

Mod de preparare:

Usturoiul şi ceapa se taie foarte mărunt şi se călesc în ulei de măsline până când usturoiul devine auriu.Se adaugă sepia tăiată fâşii lungi, cu grosimea de jumătate de cm şi se prăjeşte cu ceapa şi usturoiul până când sepia poate fi străpunsă uşor cu furculiţa.Se adaugă 1/2 de pahar de vin alb, se lasă un minut şi se ia de pe foc.

Se toarnă peste compoziţie cerneala din săculeţul de sepie şi se amestecă.In paralel se pune apă la fiert cu două linguriţe de sare grunjoasă.

Când fierbe apa se adaugă spaghetele şi se lasă maxim 5 minute, apoi se scurg într-o sită.Se adaugă două linguri din apa în care au fiert spaghetele peste sosul de sepie pentru a-l îngroşa.

Se adaugă spaghetele în tigaia cu sepia şi se amestecă la foc iute timp de 3 minute. Se adaugă pentru parfum coaja de lămâie rasă desupra şi se serveşte.

Spaghete cu sepii

Spaghete cu sepii

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.