Spaghete cu Fructe de Mare în Sos de Vin Alb din: spaghete, fructe de mare, vin, usturoi, ulei, suc de lamaie, patrunjel, sare, piper. Descoperă o rețetă care aduce briza mării direct în farfuria ta. Această rețetă rafinată, care combină fructele de mare proaspete cu un sos delicat de vin alb, este perfectă pentru o […]
Spaghete siciliene cu rosii, busuioc si parmezan
PrinteazaSpaghete siciliene cu rosii, busuioc si parmezan din: roşii în formă de ou sau roşii simple din cutie, sare, usturoi, busuioc, piper, spaghete, ulei de masline, parmezan.
Ingrediente:
- 400 g roşii în formă de ou sau roşii simple din cutie
- sare
- 1 căţel de usturoi
- 5 frunzişoare de busuioc
- piper proaspăt măcinat
- 250 g spaghete
- 3 linguri ulei de măsline
- 50 g parmezan răzuit
Mod de preparare:
Se curăţă roşiile de pieliţă şi se taie cubuleţe fine.
Roşiile din cutie se trec printr-o sită mai puţin deasă şi se sărează uşor. Se adaugă busuiocul împreună cu jumătate din frunzele de busuioc.
Se lasă să fiarbă la foc mic cam 1/2 ora, amestecând până se evaporă sucul lăsat de roşii. Se drege cu piper.
In acest timp se fierb spaghetele, se strecoară şi se aşează pe farfurii.
Se toarnă deasupra sosul. Se scurge peste sos puţin ulei de măsline şi se presară cu parmezan.
Se ornează cu frunzele de busuioc rămase.
Spaghete siciliene cu rosii, busuioc si parmezan
Pofta buna!
Spaghete Carbonara: Tradiție și Gust
Spaghete Carbonara: Tradiție și Gust din: spaghete, pancetta, parmezan, oua, piper, sare. Spaghete Carbonara, o capodoperă a bucătăriei italiene, combină simplitatea ingredientelor de calitate cu rafinamentul tehnicilor culinare, oferind un fel de mâncare bogat și cremos. Această rețetă clasică, răspândită în inima Romei, se bazează pe un echilibru perfect între paste, guanciale, parmezan, ouă și […]
Pofta buna!
Bune spaghetele astea 🙂