Spaghete cu slanina afumata
PrinteazaSpaghete cu slanina afumata din: unt, oua, parmezan, apa, spaghete, slanina afumata, ardei rosu iute uscat, smantana, piper si sare.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 2 ouă, plus 2 gălbenuşuri
- 150 g parmezan ras
- 3-4 l de apă cu 1 linguriţă cu sare
- 500 g spaghete
- 8 felii de slănină afumată
- 1 ardei roşu iute, uscat
- 150 ml smântână
- piper
- sare
Mod de preparare:
Intr-un castron puneţi untul şi bateţi-l cu o lingură de lemn până când începe să se spumeze.
In alt castron, bateţi ouăle cu cele două gălbenuşuri ca pentru omletă, apoi încorporaţi aici jumătate din cantitatea de parmezan ras.
Puneţi aceste compoziţii la o parte, separat în două castronaşe.
Infierbântaţi cuptorul electric la 75°C şi încălziţi un platou metalic.
Separat, într-un vas mare puneţi apa sa clocotească şi fierbeţi în ea spaghetele timp de 10-12 minute.
In vreme ce spaghetele clocotesc, rumeniţi în unt bucăţile de slănină afumată. Luaţi-le la o parte, puneţi în aceeaşi grăsime ardeiul roşu tocat, apoi smântână.
Când spaghetele sunt fierte, ridicaţi-le folosindu-vă de două furculiţe, puneţi-le pe platoul încălzit şi adăugaţi restul de unt pentru ca spaghetele să fie uniform unse.
Adăugaţi slănina afumată, smântână şi ouăle combinate cu parmezan. Condimentaţi după gust cu sare şi piper.
Aduceţi preparatul la masă decorat cu parmezan ras.
Spaghete cu slanina afumata
Pofta buna!
O sa incerc si eu spaghetele astea