Spaghete cu sos de legume si chilli
PrinteazaSpaghete cu sos de legume si chilli din: rosii, linte, morcovi, ceapa, ulei, dafin, usturoi, busuioc, oregano, fulgi de chilii, zahar, spaghete, sare, piper.
- 400 g roşii din conservă
- 120 g linte roşie
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 linguri ulei de măsline
- 1 frunză de dafin
- 2 căţei de usturoi
- 250 ml supă de legume
- frunze de pătrunjel verde
- busuioc proaspăt sau uscat
- oregano şi cimbrişor uscat
- sare
- piper
- fulgi de chili
- zahăr
- 250 g spaghete
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul mărunţite se trag la tigaie în puţin ulei.
Se adaugă morcovii tăiaţi cubuleţe mici, frunza de dafin, se toarnă 50 ml supă de legume şi se înăbuşe sub capac.
După aceasta, se adaugă lintea, mirodeniile uscate, roşiile mărunţite din conservă, restul de supă, se asezonează cu sare şi piper şi se fierbe sub capac 15 minute.
Când lintea este fiartă, se adaugă verdeaţa mărunţită, fulgi de chili după gust, se potriveşte gustul cu zahăr. Sosul se serveşte cu paste.
Pofta buna!