Spaghete cu sos de migdale
PrinteazaO reteta de spaghete cu sos de migdale din: migdale, usturoi, ulei de masline extravirgin, lapte de soia, nucsoara, spaghete si frunze de busuioc.
- 100 g migdale decojite
- 3 catei de usturoi, zdrobiti
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 200 ml lapte de soia
- 1 varf de lingurita nucsoara rasa
- 160 g spaghete
- frunze de busuioc, pentru presarat (optional)
Mod de preparare:
Intr-un blender, se pun migdalele, usturoiul, laptele de soia şi un praf de sare, apoi se mixează până se obţine un amestec omogen.
Se încinge uleiul într-o tigaie antiaderentă şi se adaugă compoziţia de migdale.
Se ţine pe foc până capătă consistenţă de sos.
Intre timp, se fierb pastele într-o oală cu apă sărată, conform instrucţiunilor de pe pachet.
Se iau de pe foc cu două minute înainte de timpul recomandat.
Spaghete cu sos de migdale
Pofta buna!