Spaghete cu calamar din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, există dovezi că […]
Spaghete cu sos picant de soia si ardei
PrinteazaSpaghete cu sos picant de soia si ardei din: spaghete integrale, granule de soia, ceapă, ardei gras sau pastă de ardei, pastă de roşii sau suc de roşii, sare, piper alb macinat, boia dulce, pastă de ardei iute, ulei, cascaval vegetal.
Ingrediente:
- 1 pachet (400 g) spaghete integrale
- 100 g granule de soia
- 1 ceapă
- 1 ardei gras sau 2 linguri pastă de ardei
- 2 linguri pastă de roşii sau 1/2 l suc de roşii
- 2-3 linguri condiment din legume uscate
- sare
- piper alb măcinat
- 1 linguriţă boia dulce
- 1/2 linguriţă pastă de ardei iute
- 30 ml ulei
- 100 g caşcaval vegetal
Mod de preparare:
Fierbi granulele de soia în apă uşor sărată, condimentată cu piper după gust şi legume uscate.
Scurgi în strecurătoare granulele fierte.
Cureţi şi speli ceapa şi ardeiul, după care le tai mărunt.
Căleşti în ulei ceapa, iar când a devenit transparentă, pui ardeiul tăiat sau pasta de ardei, apoi granulele de soia.
Le căleşti puţin împreună, presari boia dulce, apoi stingi cu puţină apă.
Condimentezi sosul cu sare, piper, condiment din legume uscate, pastă de ardei iute, iar după 5 minute de fierbere adaugi pasta de roşii sau bulionul.
Dacă foloseşti pastă de roşii, o diluezi cu 200 ml apă. Fierbi sosul până devine consistent.
Fierbi spaghetele conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi şi, cât sunt calde, le repartizezi în farfurii şi le stropeşti cu sos, apoi presari caşcaval.
Spaghete cu sos picant de soia si ardei
Pofta buna!
Chiftelute de porc cu spaghete
Chiftelute de porc cu spaghete din: carne de porc, patrunjel, oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, sare, piper, ulei, spaghete. Ingrediente: 2kg carne tocata de porc 2/3 ceasca patrunjel 2 oua 1 ceasca parmezan 1/2 cana pesmet 3 catei de usturoi tocat 1 lingurita fulgi de ardei rosu 2 linguri […]
Pofta buna!