Spaghete cu sos picant de soia si ardei

Printeaza

Spaghete cu sos picant de soia si ardei din: spaghete integrale, granule de soia, ceapă, ardei gras sau pastă de ardei, pastă de roşii sau suc de roşii, sare, piper alb macinat, boia dulce, pastă de ardei iute, ulei, cascaval vegetal.

 

Ingrediente:

  • 1 pachet (400 g) spaghete integrale
  • 100 g granule de soia
  • 1 ceapă
  • 1 ardei gras sau 2 lin­guri pastă de ardei
  • 2 linguri pastă de roşii sau 1/2 l suc de roşii
  • 2-3 linguri con­diment din legume uscate
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 1/2 linguriţă pastă de ardei iute
  • 30 ml ulei
  • 100 g caşcaval vegetal

 

Mod de preparare:

Fierbi granulele de soia în apă uşor sărată, condi­mentată cu piper după gust şi legume uscate.

Scurgi în strecurătoare gra­nulele fierte.

Cureţi şi speli ceapa şi ardeiul, după care le tai mărunt.

Căleşti în ulei ceapa, iar când a devenit transparentă, pui ardeiul tăiat sau pasta de ardei, apoi granulele de soia.

Le căleşti puţin împreună, pre­sari boia dulce, apoi stingi cu puţină apă.

Condimen­tezi sosul cu sare, piper, condiment din legume uscate, pastă de ardei iute, iar după 5 minute de fierbe­re adaugi pasta de roşii sau bulionul.

Dacă foloseşti pastă de roşii, o diluezi cu 200 ml apă. Fierbi sosul până devine consistent.

Fierbi spaghetele con­form indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgi şi, cât sunt calde, le repartizezi în farfurii şi le stropeşti cu sos, apoi presari caşcaval.

 

Spaghete cu sos picant de soia si ardei

Spaghete_cu_sos_picant_de_soia_si_ardei

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Spaghete cu calamar 

Spaghete cu calamar din: pulpa de rosii, ulei, usturoi, vin rosu, calamar, spaghete, patrunjel. Spaghetele au o lungă istorie în bucătăria italiană. Se crede că au fost introduse pentru prima dată în Italia de către Marco Polo, care le-a descoperit în China în timpul călătoriilor sale din secolul al XIII-lea. Cu toate acestea, există dovezi că […]

 

Chiftelute de porc cu spaghete

Chiftelute de porc cu spaghete din: carne de porc, patrunjel, oua, parmezan, pesmet, usturoi, fulgi de ardei rosu, ulei de masline, sare, piper, ulei, spaghete. Ingrediente: 2kg carne tocata de porc 2/3 ceasca patrunjel 2 oua 1 ceasca parmezan 1/2 cana pesmet 3 catei de usturoi tocat 1 lingurita fulgi de ardei rosu 2 linguri […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.