Spaghete cu sos ragout
PrinteazaSpaghete cu sos ragout din: faina, untura, sare, carne de porc, piept de porc, rosii, usturoi, patrunjel, vin rosu si boabe de piper.
Ingrediente:
Pentru spaghete:
- 400 g făină
- 2 linguri de untură
- sare
Pentru ragout:
- 1 bucată de carne de porc (500 g)
- 4 felii de piept de porc neafumat
- untură
- 500 g roşii
- 3 căţei de usturoi mari
- 1 rămurică de pătrunjel
- vin roşu
- boabe de piper
- sare
Mod de preparare:
Spaghete cu sos ragout: Frământaţi făina cu sare, puţină untură şi apă pentru a obţine un aluat consistent şi elastic.
Faceţi din acest aluat foi subţiri pe care le tăiaţi cu ruleta în fâşii de 2-2,5 cm lăţime şi 5 cm lungime.
Lăsaţi-le să se usuce şi pregătiţi sosul astfel: zdrobiţi 2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt puţin pătrunjel, apoi combinaţi totul cu untură şi puţin piper măcinat.
Imprăştiaţi această pastă pe feliile de carne de porc care în prealabil au fost uşor bătute ca pentru şniţele.
Aşezaţi feliile din piept de porc şi untură apoi adăugaţi câteva bucăţi de brânză din lapte de oaie.
Rulaţi feliile de carne şi fixaţi-le cu scobitori. Infierbântaţi untura împreună cu ultimul căţel de usturoi, după care puneţi aici carnea.
Turnaţi tot aici vinul si după ce acesta s-a evaporat, condimentaţi după gust cu sare şi piper.
Adăugaţi roşiile decojite şi tăiate în cuburi mici. Fierbeţi sosul şi înainte de a fi gata, scoateţi carnea pe un platou.
Separat, fierbeţi spaghetele, combinaţi-le cu sosul ragout şi la masă serviţi preparatul cu carnea de porc.
Pofta buna!