Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella
PrinteazaSpaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute, ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu, zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc.
- 200 g de spaghete sau linguine
- 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
- 2 cepe mici, tocate fin
- 1 lingura ulei de masline extravirgin
- coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 lingura otet din vin rosu
- 2 lingurite de zahar
- 300 g de rosii, taiate in cubulete
- 125 g de mozzarella, rupa in bucati
- 1 mana frunze de busuioc, rupte, pentru servit
Mod de preparare:
Fierbe fastele conform instrucţiunilor de pe arbaiaj. Intre timp, pune ardeii iuţi, şalotele, uleiul, coaja rasă de lămâie, oţetul, zahărul şi roşiile într-un mojar mare.
Dacă nu ai unul suficient de cuprinzător, pune ingredientele într-un bol şi zdrrbeşte-le cu pistilul.
Adaugă o cantitate generoasă de sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi mărunţeşte totul.
Scurge pastele si amesteca-le cu mixul de rosii si mozzarella. Presara busuiocul si serveste-le imediat.
Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella
Pofta buna!