Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella

Printeaza

Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella din: spaghete, ardei iute, ceapa, ulei de masline extravirgin, coaja de lamaie, otet din vin rosu, zahar, rosii, mozzarella, frunze de busuioc.

Ingrediente:Spaghete_cu_sos_de_rosii_ardei_iute_si_mozzarella

  • 200 g de spaghete sau linguine
  • 1 arde iute rosu, curatat de seminte si tocat fin
  • 2 cepe mici, tocate fin
  • 1 lingura ulei de masline extravirgin
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 lingura otet din vin rosu
  • 2 lingurite de zahar
  • 300 g de rosii, taiate in cubulete
  • 125 g de mozzarella, rupa in bucati
  • 1 mana frunze de busuioc, rupte, pentru servit

 

Mod de preparare:

Fierbe fastele conform instrucţiunilor de pe arbaiaj. Intre timp, pune ardeii iuţi, şalotele, uleiul, coaja rasă de lămâie, oţetul, zahărul şi roşiile într-un mojar mare.

Dacă nu ai unul suficient de cuprinzător, pune ingredientele într-un bol şi zdrrbeşte-le cu pistilul.

Adaugă o cantitate generoasă de sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat şi mărunţeşte totul.

Scurge pastele si amesteca-le cu mixul de rosii si mozzarella. Presara busuiocul si serveste-le imediat.

Spaghete cu sos de rosii, ardei iute si mozzarella

Spaghete_cu_sos_de_rosii_ardei_iute_si_mozzarella

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.