Spaghete cu sos de rosii si patrunjel

Printeaza

Spaghete cu sos de rosii si patrunjel din: spaghete, rosii, ceapa, zahar, ulei, patrunjel, unt, sare, piper.

Ingrediente:

  • 400 g spaghete
  • 1 kg roşii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper măcinat
  • zahăr
  • 4 linguri ulei de măsline, extravirgin
  • 4 linguri pătrunjel tocat mărunt
  • 2 linguri unt
  • 30 g parmezan ras

 

Mod de preparare:Roşiile

Spaghete cu sos de rosii si patrunjel: Se taie în jumătăţi, se scoate cotorul, apoi se taie cubuleţe mici. Cepele se taie, se curăţă şi se toacă mărunt.

Intr-o oală se încing cele 4 linguri de ulei, în care se căleşte ceapa, până când capătă o culoare aurie. Se pun şi roşiile, care îşi mai lasă sucul, şi se amestecă. Se pune 1 linguriţă de zahăr şi se mai lasă pe foc timp de 5-8 minute.

Se asezonează cu sare şi piper şi se încorporează şi untul.

Spaghetele se fierb în apă sărată, conform indicaţiilor de pe pachet. Se scurg, se scot pe un platou, se toarnă deasupra sosul şi se presară parmezan ras şi pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.