Spaghete cu sos de roşii si ton

Printeaza

Spaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc.

Ingrediente:

  • 500 g spaghete
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura unt
  • 500 g rosii decojite (conserva)
  • piper
  • un praf zahar
  • 400 g ton in suc propriu (conserva)
  • 2 linguri capere
  • 2 fire busuioc

 

 

Mod de preparare:

Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în unt topit; se adaugă roşiile din conservă şi se călesc împreună; se adaugă sare, piper şi zahăr, după gust.

Se lasă să se scurgă tonul şi caperele. Se zdrobeşte tonul cu furculiţa şi se adau­gă la roşii, împreună cu ca­perele.

Se încălzesc împreu­nă şi se mai potriveşte sosul de sare, piper şi zahăr. Se trec pastele prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.

Se servesc cu sos şi se pre­sară deasupra fâşii de frunze de busuioc.

Spaghete cu sos de roşii si ton

Spaghete_cu_sos_de_rosii_si_ton

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.