Spaghete cu sos de roşii si ton
PrinteazaSpaghete cu sos de roşii si ton din: spaghete, sare, ceapa, usturoi, unt, rosii decojite, piper, zahar, ton in suc propriu, capere si busuioc.
Ingrediente:
- 500 g spaghete
- sare
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura unt
- 500 g rosii decojite (conserva)
- piper
- un praf zahar
- 400 g ton in suc propriu (conserva)
- 2 linguri capere
- 2 fire busuioc
Mod de preparare:
Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se toacă ceapa şi usturoiul şi se călesc în unt topit; se adaugă roşiile din conservă şi se călesc împreună; se adaugă sare, piper şi zahăr, după gust.
Se lasă să se scurgă tonul şi caperele. Se zdrobeşte tonul cu furculiţa şi se adaugă la roşii, împreună cu caperele.
Se încălzesc împreună şi se mai potriveşte sosul de sare, piper şi zahăr. Se trec pastele prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă.
Se servesc cu sos şi se presară deasupra fâşii de frunze de busuioc.
Spaghete cu sos de roşii si ton
Pofta buna!