Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan
PrinteazaSpaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan din: ulei de măsline extravirgin, ceapa, usturoi, rosii, sare, spaghete, busuioc, parmezan.
Ingrediente:
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 1 ceapă mică, tăiată în felii subţiri
- 3 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1 kg de roşii, descojite şi mărunţite (circa 6 tomate mari sau 3 ceşti de roşii mărunţite)
- 1 1/4 linguriţă de sare
- 350 g de spaghete
- 16 frunze proaspete de busuioc, mărunţite
- 1/4 ceaşcă de parmezan ras
Mod de preparare:
Seteaza aragazul la foc mediu şi pune într-o tigaie adâncă 2 linguri de ulei de măsline.
Adauga ceapa şi căleşte-o, amestecând ocazional până când se înmoaie; procesul durează aproximativ 10 minute.
Completeaza cu usturoiul mărunţit şi mai lasă pe foc încă 1 minut.
Pune şi roşiile şi adu totul în punctul de fierbere. Aşteaptă până când se îngroaşă sosul; în jur dă 10 minute.
Gateste pastele conferiţi instrucţiunilor de pe ambalaj, dar lasă-le puţin crude.
Intre timp prepară sosul. Când acesta este aproape gata, scurge bine pastele şi adaugă-le în sosul de pe aragaz.
Lasă-le aproximativ 2 minute – suficient cât sosul şi spaghetele să fie gata.
Completeaza cu busuiocul proaspăt mărunţit şi uleiul rămas. Amestecă bine. Presară parmezanul ras.
Spaghete cu sos de tomate, busuioc si parmezan
Pofta buna!
Foarte bune spaghetele