Spaghete cu spanac si nuca de cocos
PrinteazaSpaghete cu spanac si nuca de cocos din: lamaie, frunze de spanac, pulpa de nuca de cocos, sare, spaghete, ulei de masline, piper, lapte de cocos.
- 1 lamaie
- 500 g frunze de spanac
- circa 30 g pulpa de nuca de cocos (proaspata)
- sare
- 350 g spaghete
- 1 lingura ulei de masline
- piper
- 250 g lapte de cocos
Mod de preparare:
Se spala lamaie sub un jet de apa fierbinte, se sterge si se da coaja pe razatoare.
Se taie lamaie in doua si se stoarce sucul. Se curata spanacul si se spala; se toaca grosier. Se rad fasii din pulpa de nuca de cocos.
Se pune la fiert o cantitate mare de apa cu sare si se lasa sa fiarba inauntru spaghetele al dente, circa 10 minute, conform indicatiilor de pe ambalaj.
Se lasa sa se scurga si se pastreaza 1 ceasca din apa in care au fiert. Se incinge uleiul de masline intr-o cratita larga, se adauga coaja de lamaie rasa si spanacul si se calesc putin; apoi se sareaza si se pipereaza.
Se adauga sucul de lamaie si laptele de cocos si se inglobeaza.
Se adauga spaghetele scurse si se amesteca impreuna cu sosul de cocos, adaugand eventual si apa de la fiert.
Se presara pulpa de nuca de cocos (eventual rumenita putin) si se serveste.
Spaghete cu spanac si nuca de cocos
Pofta buna!