Spaghete cu usturoi si limette

Printeaza

O reteta delicioasa de spaghete cu usturoi si limette din: limetta, cimbru, usturoi, spaghete, sare, piper si ulei de masline.

Ingrediente:Spaghete cu usturoi si limette

  • 1 limetta
  • 4 fire cimbru
  • 1 capatana tanara de usturoi
  • 500 g spaghete
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Se spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi se taie în 8 felii. Se rup frunzuliţele de cim­bru. Se taie în două căpăţâna de usturoi (sau se despart căţeii, dacă este o căpăţână foarte mare). Se curăţă de foile exterioare.

Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe amba­laj. Se scurg şi se pune deoparte puţină apă de la fiert. Se încinge uleiul într-o farfurie mare, adâncă şi se prăjesc limettele, usturoiul şi cimbrul, amestecând.

Când sunt rumene, se scot. Se adaugă în tigaie pastele şi puţină apă în care au fiert şi se călesc puţin. Se servesc spaghetele cu felii de lămâie prăjite, usturoi şi cimbru; se presară piper.

Spaghete cu usturoi si limette

Spaghete cu usturoi si limette

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.