Spaghete cu usturoi si limette
PrinteazaO reteta delicioasa de spaghete cu usturoi si limette din: limetta, cimbru, usturoi, spaghete, sare, piper si ulei de masline.
- 1 limetta
- 4 fire cimbru
- 1 capatana tanara de usturoi
- 500 g spaghete
- sare
- piper
- 3 linguri ulei de masline
Mod de preparare:
Se spală limetta cu apă fierbinte, se şterge şi se taie în 8 felii. Se rup frunzuliţele de cimbru. Se taie în două căpăţâna de usturoi (sau se despart căţeii, dacă este o căpăţână foarte mare). Se curăţă de foile exterioare.
Spaghetele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg şi se pune deoparte puţină apă de la fiert. Se încinge uleiul într-o farfurie mare, adâncă şi se prăjesc limettele, usturoiul şi cimbrul, amestecând.
Când sunt rumene, se scot. Se adaugă în tigaie pastele şi puţină apă în care au fiert şi se călesc puţin. Se servesc spaghetele cu felii de lămâie prăjite, usturoi şi cimbru; se presară piper.
Spaghete cu usturoi si limette
Pofta buna!