Spaghete cu vinete aromate
PrinteazaSpaghete cu vinete aromate din: ardei grasi, ardei capia, vinete, spaghete, unt, faina, lapte, smantana, zahar brun, nucsoara, usturoi, sare, piper, busuioc, ulei de masline.
- doi ardei grasi
- 3 ardei capia
- doua vinete
- 400 g spaghete colorate
- 50 g unt
- 25 g faina
- 400 ml lapte
- 200 ml smantana
- 100 g branza cu mucegai
- zahar brun
- nucsoara
- doi catei de usturoi
- sare
- piper
- busuioc
- ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o oală se topeşte untul, apoi se adaugă făina dizolvată cu puţin lapte.
Se amestecă, se fierbe două minute, apoi se adaugă restul de lapte şi smântână, sare şi piper.
Se presară un praf de nucşoară, o linguriţă cu zahăr brun şi se adaugă brânza cu mucegai tăiată mărunt.
Se fierbe totul la foc mic până se îngroaşă, se ia de pe foc şi se păstrează la cald.
Ardeii graşi şi ardeii capia se curăţă de seminţe, se spală şi se taie cubuleţe.
Se încinge puţin ulei intr-o tigaie, se prăjesc ardeii cinci minute, se adaugă usturoiul pisat dizolvat în puţină apă, se condimentează şi se mai ţin pe foc cinci minute.
Spaghetele se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb conform indicaţiilor de pe pachet.
După ce s-au fiert se trec prin jet de apă rece şi se lasă deoparte.
Vinetele se spală, se şterg cu un şervet, se taie felii şi se condimentează.
Se prăjesc separat, apoi se amestecă bine cu ardeii şi se servesc alături de pastele calde.
Se serveste totul stropit cu sosul de branza, presarat cu busuioc proaspat tocat.
Spaghete cu vinete aromate
Pofta buna!