Spaghete în vinete
PrinteazaSpaghete în vinete din: spaghete, vinete, mozzarella, rosii, usturoi, busuioc, ulei de masline, piper si sare.
- 500 g spaghete
- 2 vinete
- 200 g mozzarella
- 4 rosii
- 5 catei de usturoi
- busuioc
- ulei de masline
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pune pastele la fiert în apă cu sare, iar după circa şapte minute, scurge-le. Intre timp, pregăteşte sosul.
Incinge vreo 6-8 linguri cu ulei, căleşte usturoiul pisat fin, apoi adaugă roşiile tăiate cât mai mic şi lasă-l să capete consistenţă.
La final, potriveşte de sare şi piper şi adaugă o linguriţă cu busuioc.
Pune pastele peste sos, amestecă şi lasă-le să tragă tot sosul, luând vasul de pe foc.
Spală vinete, îndepărtează cotorul şi taie-le în felii pe lung. Presară un pic de sare pe fiecare felie, iar după câteva minute, stoarce-le prin presare.
Incinge grătarul şi perpeleşte vinetele pe ambele părţi. Când pastele s-au răcorit, astfel încât să le poţi modela cu mâna, ia câteva, îndoaie-le şi înfăşoară-le într-o felie de vânătă, pe care o fixezi cu o scobitoare.
Pe scobitoare pune o felie de mozzarella.
Spaghete în vinete
Pofta buna!
Nu mi se pare o combinatie buna